27 października 2021 roku klasa druga uczestniczyła w warsztatach kulinarnych. Tematem przewodnim było zdrowe śniadanie. Zajęcia przygotowała i przeprowadziła z nami pani Anna Nycz z uczennicami z ZSG-H w Iwoniczu-Zdroju, które wykazały się dużym zaangażowaniem, dzieląc się swoimi umiejętnościami. Dzieci przygotowały przy ich wsparciu pełnowartościowe drugie śniadanie: granolę z płatków owsianych, ziaren i owoców z jogurtem naturalnym, świeżymi owocami i listkami mięty, kolorowe, pełne wartościowych składników odżywczych kanapki, energetyczny koktajl owocowo-warzywny z napojem owsianym i sok marchwiowo-jabłkowy świeżo wyciskany. Dzięki tym zajęciom uczniowie przekonali się, że można samodzielnie przygotowywać zdrowe śniadania, które dają każdemu mnóstwo pozytywnej energii na cały dzień w szkole.