16.10.2019r. klasa Va wraz z wychowawczynią udała się do Zespołu Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich, aby wziąć udział w warsztatach kulinarnych. Motywem przewodnim spotkania były „Smaki jesieni”. Uczniowie wyciskali soki ze świeżych warzyw i owoców, robili surówki z marchwi i żurawiny, piekli muffiny bananowe z czekoladą i dyniowo-marchewkowe. Przygotowali także smaczną kaszę jaglaną z musem śliwkowym i bananowe pancakes. Wszystko zostało pięknie udekorowane ozdobami z warzyw i owoców. W imieniu uczniów, rodziców i wychowawczyni składamy serdeczne podziękowania dyrekcji ZSGH, nauczycielom oraz młodzieży za gościnność, serdeczne przyjęcie i atrakcyjne przekazanie treści o zdrowym odżywianiu.
Po warsztatach cała grupa udała się na klasowego grilla przygotowanego przez rodziców. Szczególne podziękowania kierujemy do państwa Akslarów za gościnność.