26 października 2022 roku klasa 3 SP po raz kolejny uczestniczyła w warsztatach kulinarnych w ZSG-H w Iwoniczu-Zdroju. Tematem przewodnim były „Jesienne warzywa na naszych stołach”. Zajęcia przygotowała i przeprowadziła z nami pani Małgorzata Zajdel z uczennicami, które wykazały się dużym zaangażowaniem, dzieląc się swoimi umiejętnościami. Dzieci wykonywały przy ich wsparciu pyszną surówkę z dyni, marchwi, jabłka i orzechów, sok „Kubuś” z takich samych warzyw i owoców oraz pyszne muffinki z marchewkowym i jabłkowym nadzieniem, przyozdobione warzywnym musem. Uczniowie zapoznali się również z różnymi urządzeniami ułatwiającymi pracę w kuchni oraz poznały odpowiedź na pytanie: Czy matematyka przydaje się w kuchni? Na koniec degustowaliśmy przygotowane przez siebie pyszności. Uczniowie klasy 3 przekazali podziękowania dla ZSG-H ozdobione jesiennymi liśćmi oraz wykonane własnoręcznie podczas zajęć w świetlicy szkolnej bukieciki kwiatów z liści klonu. Gdy wychodziliśmy w drogę powrotną do naszej szkoły, zostaliśmy poczęstowani przez mamę jednej z uczennic kubkiem gorącej czekolady. Wykorzystując słoneczną pogodę, wróciliśmy spacerkiem, podziwiając otaczające nas piękne, jesienne krajobrazy w naszej miejscowości.
Składamy serdeczne podziękowania Dyrekcji ZSG-H w Iwoniczu-Zdroju za ciepłe przyjęcie nas w progach szkoły.
Pani Małgorzacie Zajdel i jej uczennicom składamy wyrazy uznania za profesjonalne przeprowadzenie warsztatów i stworzenie domowej, przyjaznej atmosfery.