11 kwietnia klasa VII udała się w ramach preorientacji zawodowej do ZSG-H w Iwoniczu-Zdroju. Zostaliśmy bardzo mile powitani… śniadaniem złożonym z drożdżówek, jogurtu i herbaty. Następnie zwiedzaliśmy poszczególne pracownie, gdzie podziwialiśmy i próbowaliśmy ciastek oraz smoothie z dodatkiem jadalnych kwiatów. Wszyscy nauczyli się wiązać krawaty, znaleźli się w strefie wellness, a nawet w Portugalii, do której zabrała nas prezentacja i opowieść uczniów odbywających tam staż. Była to także okazja do zdobycia nagród w konkursie. Odwiedziliśmy internat, obejrzeliśmy pokaz barmański, a nawet spróbowaliśmy koktajlu zrobionego przez naszego kolegę Franka. Na zakończenie Franek ozdobił jeszcze kawę, a nasza wychowawczyni miała okazję spróbować flambirowanego na naszych oczach banana (pyszny był 😉).